Huisbezoek

Mondzorg aan huis

Waarom is goede mondzorg belangrijk?

Een gezonde en frisse mond is van belang voor het spreken, lachen en eten, maar ook voor intimiteit. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een knuffel. Daarnaast is een goede mondgezondheid belangrijk voor de algemene gezondheid en ter voorkoming van pijn in de mond.

Voor wie is mondzorg aan huis?

MondVitaal is voor patienten van alle leeftijden, maar richt zich specifiek op de groep kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen. Als het voor iemand moeilijk is om naar de praktijk te komen, is er de mogelijkheid dat wij een huisbezoek brengen.

Wat zijn de mogelijkheden aan huis?

Aan huis kunnen wij mondzorgadvies geven, gebitscontrole doen, beperkt tandsteen verwijderen en een fluoridebehandeling voor de bescherming van het gebit geven. Ook is er de mogelijkheid om gebitsprothesen aan te passen of te vervangen aan huis. Voor uitgebreidere behandelingen zal een bezoek aan de praktijk nodig blijven.

Team

Het team van MondVitaal bestaat uit een tandarts-geriatrie Claar Wierink, tandarts Suzanne Delwel, mondhygienist Faisal Nabi en assistentes Geraldine Visser en Selina Straatman. Daarnaast werken wij samen met tandprothetici die ook kunstgebitten aan huis vervaardigen.

Bezoek

Als u een bezoek van de mondhygienist of tandarts aan huis wenst, kunt u met de praktijk bellen voor het maken van een afspraak.

Wij hebben een verzekeringspasje nodig waarop uw Burger Service Nummer (BSN) vermeld staat en uw actuele medicatielijst.

Kosten

Declaratie onder de reguliere mondzorg gaat via uw aanvullende verzekering, op basis van behandeling. Bijvoorbeeld: Controle (C11) + gebitsreiniging (M03x30 min) + fluoride (M10) + huisbezoek (C80) = 135,83 euro. Als u een aanvullende verzekering heeft, wordt een deel hiervan vergoed. U ontvangt een nota voor de eigen bijdrage.

Contact

Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op: 020-7370026.